woensdag 21 februari 2018

Wat ruist er door het struik gewas?

Deze maand is de uitdaging bij de ATC het thema “dieren”.


Voor deze uitdaging heb ik een pauw bewerkt met verschillende kleuren en soorten embossingpoeders.

Zo heb ik hem gemaakt:

Neem het DCP papier en be-inkt het riet (Flora en Fauna Plate 46) met Archival Library en Fern Green en druk dit af. Het riet heb ik ook een slag gedraaid afgestempeld, zodat de onderkant een mooi geheel wordt.

Goed drogen met de heattool. Met Memento Bamboo Leaves heb ik de onderrand gesponst tussen het riet door. De bovenrand heb ik gesponst met Summer Sky. Be-inkt de vliegende zwaluwen met Archival Jet Black en druk deze af zodat er een mooi geheel komt.

Neem het riet en be-inkt het met Archival inkt en druk het af op het vellum. Doe dit ook met Library Green en Fern Green. Let op Vellum is glad dus druk het rustig en recht af. Droog het goed met de heattool. Daar de inkt op vellum langer nat blijft kun je het ook op een kladpapier leggen en droog wrijven. 
Knip nu het riet uit het vellum aan de boven kant.
Het vellum draaien zodat bestempelde kant aan de binnenkant is. Op de niet bestempelde kant met een goud kleurige gel pen enkele rietpluimen tekenen. Ril 1 cm van onder- en zijrand een rand. Deze vouw u om en gebruik deze als plakstrip. De hoeken kun je weg knippen, zodat het makkelijker vouwt.

Plak je vellum vast aan de achterkant van je kaart, anders zie je de plakrand door het vellum heen. Je hebt nu een soort zakje aan de voorkant.

De kaart heb ik gemat op een mosgroene kaart.

Nu de ATC nog. De pauw beinkten met Archival Jet Black en afdrukken. Even verhitten met heattool. De onderrand met Memento Bamboo Leaves en de bovenrand met Summer Sky sponsen. Riet be-inkten met Memento Peanut Brittle en kleine stukjes riet aan de onderrand afdrukken. Met de heattool alles goed drogen.

Ga met een Anti-static bag over je ATC. Zodat deze niet meer statisch is. Nu ga je met een VersaMark pen stukjes pauw inkleuren en bestrooien met verschillende kleuren en soorten embossingpoeder. Het lijf heb ik met Cosmic Darkly Night gedaan, dit geeft een mooie glans. Na elke kleur embossingpoeder verhitten met de heattool. In totaal heb ik 4 kleuren embossingpoeder gebruikt.


Als je pauw geheel bewerkt is met embossingpoeders, je ATC matten.

Veel plezier met het maken van deze ATC en kaart.

Groetjes Lizenka


Benodigdheden:
DCP papier 14x 9.5 cm
Vellum 10x16 cm
ATC binnenmaat en ATC buitenmaat. (binnenmaat is iets kleiner)
Plate 46 flora en fauna
Archival inkt diverse kleuren.
Memento drops
Gouden gel pen
Versamark pen
Embossingpoeders
Heattool

Rilpen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Thank you for visiting our blog. Leaving a comment behind is very much appreciated. See you next time!

Fijn dat je ons blog hebt bekeken en een berichtje voor ons hebt achtergelaten. Dat geeft steeds weer een blij en goed gevoel. Tot ziens tot een volgende keer.

Designteam