maandag 20 februari 2017

Distress Oxide inkt

Vandaag heb ik een kaartje gemaakt voor KiCoStamps en daarbij gebruik gemaakt van de nieuwe Distress Oxide inkt.
Ga ik nu heel enthousiast zijn? Ja en nee. Ja wanneer ik het gebruik met de refills, met gemengde gevoelens als ik het gebruik met de inktkussens.

Bij gebruik van het inktkussen op je craftsheet vind ik dat het oxiderend vermogen van de inkt een stuk minder is als dat je de refills op je craftsheet gebruikt. Maar dat zal bij iedereen zijn persoonlijke voorkeur hebben.
Net als het gebruik van papier. Op ieder papier reageert de Oxide inkt anders. Ik heb getest op Paint On papier (bovenste kaartje), KiCoStamps canvas papier (tweede kaartje), maar ook KiCoStamps linnen papier, Yupo papier (wordt heel mooi, maar kun je niet met de heattool helemaal droog krijgen, ligt na 2 dagen nog te drogen), Paint On naturel/kraft papier, DCP papier, Hema correspondentiekaartjes, glanskarton, encaustic karton en KiCoStamps karton. De resultaten hiervan volgen nog.


Bij dit eerste kaartje heb ik op mijn craftsheet strookjes inkt van de refills naast elkaar gemaakt van Fired Brick, Spiced Marmelade en Cracked Pistachio.
Dit goed nat sprayen met water en het kaartje (hier Paint On papier wit) er in 3 of 4 keer doorheen deppen.
Wanneer je begint met drogen steeds met je minimister een heel klein beter water sprayen op natte stukjes, waar je dan plasjes water ziet ontstaan waar de inkt in elkaar overloopt en als het ware oxideert.
Terwijl de kaart nog nat is, ook steeds weer wat inkt van je craftsheet op je kaart toevoegen door delen van de kaart in de inkt te deppen, weer drogen, weer nat maken, enz. totdat je tevreden bent.
Daarna kun je de kaart naar eigen idee verder af maken. Ik heb bij beide kaarten de Fantasy sheets 4 en 5 gebruikt en gestempeld met zwarte watervaste inkt.
Bij beide kaarten heb ik accenten aangebracht met de witte Signo, bij de bovenste kaart gespetterd met witte Daler Rowney, en bij de onderste kaart heb ik de paddenstoelen ingekleurd met een restje paars en een waterpenseel.
Tot slot de randen van de kaart met zwart sponsen en matten op zwart en een bijpassende kleur cardstock.


Deze kaart heb ik  gemaakt van KiCoStamps canvas karton en gekleurd door inkt van het inktkussen op de craftsheet aan te brengen, nat te sprayen en verder te doen zoals hierboven beschreven.
Ik heb gebruik gemaakt van Spiced Marmelade, Cracked Pistachio en Wilted Violet.

Natuurlijk ziet het er bij Tim Holtz altijd prachtig en heel makkelijk uit, in de praktijk betekent het nog even flink verder oefenen!
Kijk voor meer op zijn instructiefilmpje van de CHA 2017.

Fijne dag vandaag, groetjes van Yvon


Stempels:
KiCoStamps, Fantasysheet (4), Plate 75
KiCoStamps, Fantasysheet (5), Plate 77

Inkt etc.:
Archival, Jet Black
Distress Oxide inkt, Spiced Marmelade, Fired Brick, Cracked Pistachio, Wilted Violet
Daler Rowney Acrylic Ink, White 011
Signo wit
Minimister met water
Craftsheet
Heattool
Paint On papier/karton wit
KiCoStamps canvas karton

1 opmerking:

  1. Mooi kaarten Yvon, ondanks dat je nog niet helemaal weet of je nou gelukkig wordt van de Distress Oxide hihi

    BeantwoordenVerwijderen

Thank you for visiting our blog. Leaving a comment behind is very much appreciated. See you next time!

Fijn dat je ons blog hebt bekeken en een berichtje voor ons hebt achtergelaten. Dat geeft steeds weer een blij en goed gevoel. Tot ziens tot een volgende keer.

Designteam