zondag 12 februari 2017

Pluk de dag .....

Voor de make and take bij KiCoStamps maakte ik dit kaartje met een achtergrond van Distress Paint.
Hieronder de beschrijving van het eerste kaartje, maar voor de andere kaartjes geldt hetzelfde, maar dan met andere kleuren Distress Paint en andere stempels.
Met één keer verf aanbrengen kun je vier achtergrondjes uit 1 A4 velletje halen.


Ik heb voor de achtergrond drie kleuren Distress Paint genomen waarbij ik Dried Marigold links op de craftsheet heb aangebracht, Carved Pumpkin in het midden en Sqeezed Lemonade rechts.
Breng de kleuren aan in strookjes van ongeveer 3 cm breed 10 cm hoog. Zorg ervoor dat er genoeg verf op je craftsheet zit. Als je van alle drie de kleuren een strookje verf hebt aangebracht spray je het echt héél goed nat!
Daarna neem je je eerste kaartje wat je in de verf legt en dan wiebel je het kaartje als het ware een klein beetje heen en weer. Dit kun je doen door het aan een puntje van het kaartje vast te houden. Niet heel erg heen en weer halen van links naar rechts, want dan meng je alle kleuren door elkaar heen en is het effect weg. Dus losjes wat heen en weer wiebelen. Gaat dat niet goed, of stroef, dan heb je waarschijnlijk te weinig water gesprayd. Beter iets meer dan te weinig water gebruiken. Maar het is ook even uitproberen hoe het 't beste werkt.
Haal je kaartje van je craftsheet af en leg het neer om later te drogen. Het zal krom trekken, misschien lopen kleuren juist nog meer door elkaar heen, maar dat is juist leuk!
Spray de verf op je craftsheet opnieuw nat, wat niet zoveel hoeft te zijn als de eerste keer, maar er moet wel iets water bij om je tweede kaartje door de verf te kunnen halen, net als op de eerste manier.
Herhaal dit nog twee keer, en misschien heb je zelfs zoveel verf nog op je craftsheet zitten dat je er een vijfde kaartje doorheen kunt halen. Uiteraard worden de kaartjes wel steeds lichter van kleur omdat je steeds meer verf van je craftsheet afhaalt.

Als je een aantal kaartjes hebt liggen, dán pas ga je de kaartjes drogen.
En hoop je dat je misschien door het krom getrokken papier een paar "gratis cadeautjes" hebt gekregen als kleuren die normaal gesproken niet met elkaar mengen, toch door elkaar gelopen zijn. Een aantal mensen die zaterdag bij de make and take zijn aangeschoven hebben het kunnen zien gebeuren bij de kaartjes die ik heb voorgedaan, zie de foto hieronder.
Groen en paars mengen niet, rose/rood en groen ook niet, daarom had ik geel in het midden gedaan, maar door het krom trekken van de kaartjes is het toch voor een deel doorgelopen.


Als je alle kaartje met de heattool hebt gedroogd, kun je ze naar eigen idee verder af maken met de stempels die je hebt.
Ik heb de bloemen, tekst en vlindertjes gestempeld met zwart, bij de bloemen met een witte Sharpie accenten aangebracht en tot slot de randen met zwart gesponst en de kaart gemat op zwart papier en een bijpassende kleur cardstock.

Hier onder de twee andere kaartjes die ik als voorbeeld had meegenomen.

Fijne dag vandaag, groetjes van Yvon


Stempels:
KiCoStamps, Bloemensheet (2), Plate 57
KiCoStamps, Fantasy (4), Plate 75 (alleen het vlindertje)
KicoStamps, Tekstsheet (23), Plate 105

Inkt etc.:
Archival, Jet Black
Distress Paint, Squeezed Lemonade, Carved Pumpkin, Dried Marigold
Minimister met water
Sharpie of Gellirol wit
Craftsheet
Heattool

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Thank you for visiting our blog. Leaving a comment behind is very much appreciated. See you next time!

Fijn dat je ons blog hebt bekeken en een berichtje voor ons hebt achtergelaten. Dat geeft steeds weer een blij en goed gevoel. Tot ziens tot een volgende keer.

Designteam