dinsdag 14 juni 2016

Jaarfeestpluim... uhhh veer!

Hallo allemaal,

Wat een fijn jaarfeest hadden we zaterdag zeg! Het was gezellig en ik heb weer veel bekende en ook nieuwe gezichten aan mijn tafel gezien! Aan mijn make-and-take tafel kon je een ATC maken met de nieuwe embossingpoeders en de nieuwe veertjesstempels. Dit hebben veel mensen dan ook gedaan. Hieronder volgt, zoals beloofd, nogmaals de uitleg:

Stap 1. Neem een ATC en een kleur Distress inkt die je mooi vindt. Niet een al te lichte kleur want dan zie je de volgende stap niet. Ga nu rechtstreeks met het inktkussen over je papier zodat je een mooie diepe kleur krijgt. Let op: nog niet drogen!

Stap 2. Nu neem je een spraybottle water en sprayt wat water op je craftsheet. Dep een stempel naar keuze in het water en druk deze af op je ATC. Herhaal dit net zolang tot je tevreden bent over je achtergrond. Nu mag je gaan drogen. Zorg ervoor dat je kaartje echt goed droog is voor de volgende stap.

Stap 3. Neem de stempel die je wilt als hoofdafbeelding en beïnkt deze met Versamark. Druk af op de gewenste plaats op je kaartje en bestrooi met Cosmic embossingpoeder. Als je wilt dat je kaartje een mooie pearlescent gloed krijgt moet je je hele kaartje met dit mooie embossingpoeder bestrooien. Pak het kaartje op, tik het af en zet de heattool erop. Laat na het embossen goed afkoelen. Als je de gloed er af wilt hebben pak je een droge tissue en wrijf je het kaartje schoon. Let op: het geëmboste deel moet echt goed afgekoeld zijn. Wil je de gloed behouden, dan spray je wat haarlak of fixatief op je kaartje.

Stap 4. Maak het geheel af door een randje te sponzen en je kaartje te matten op zwart karton.Dank jullie wel allemaal voor een heerlijke dag!

Dikke knuffel,

Daniëlle


Materialenlijst:

- ATC kaartjes
- Distress inkt
- stempelsheet Plate 108 Flora en Fauna (16)
- spraybottle met water
- heattool
- Cosmic embossingpoeder
- Versamark
- acrylblok


1 opmerking:

  1. Een super leuke ATC Daniëlle! Met prachtige kleuren!
    Dank voor je duidelijke beschrijving erbij, groetjes van Yvon

    BeantwoordenVerwijderen

Thank you for visiting our blog. Leaving a comment behind is very much appreciated. See you next time!

Fijn dat je ons blog hebt bekeken en een berichtje voor ons hebt achtergelaten. Dat geeft steeds weer een blij en goed gevoel. Tot ziens tot een volgende keer.

Designteam