zondag 24 april 2016

Blub, blub, blub!

Hallo allemaal,

Ik vind de nieuwe schildpad zo leuk, ik heb er nóg een kaartje mee gemaakt. Daar geef ik vandaag een korte beschrijving van.

Deze keer heb ik gewerkt met een van de ronde Gelli Plates. De achtergrond is gemaakt door met de ronde Gelli Plate (6") een afdruk te maken op fluweelkarton. Hierna heb ik met een andere kleur verf en een stencil nóg een afdruk op dezelfde plek gemaakt zodat ik de rondjes duidelijk te zien kreeg. De randen heb ik gemaskerd met maskertape en op die manier heb ik nog wat 'zeewier' gestempeld. Nadat ik de maskertape had verwijderd, heb ik met zwarte pen een rand gemaakt rondom mijn gelliplate afdruk. Het schildpadje heb ik apart gestempeld op dcp-papier met groene Brilliance inkt. Het schildpadje heb ik daarna ingekleurd met Derwent Inktense potloden, uitgeknipt en opgeplakt met een paar stukjes foamtape. Zo krijg je wat meer diepte in je kaart. Ook heb ik met zwarte en witte pen nog wat accentjes aangebracht op het schildpadje. Ik heb de kaart afgemaakt door de tekst erop te plakken en het kleine schildpadje er nog bij te stempelen. Als laatste heb ik met blauwe inkt een rand om de witte kaart aangebracht en de kaart gemat op zwart karton.
Dit is het eindresultaat:

Gebruikte materialen:

- ronde Gelli Plate
- twee tinten blauwe acrylverf
- zwarte micron pen
- zwarte archival inkt
- lime green Brilliance inkt
- Inktense potloden
- waterpenseel
- fluweelkarton
- witte sharpie
- KiCoStamps Cutie sheet Flora en Fauna (1) plate C5
- KiCoStamps Art Journal sheet Art Journal 9 plate 102
- foamtape
- heattool

Tot de volgende keer!

Groetjes Daniëlle

3 opmerkingen:

 1. Mooie kaart Daniëlle! Leuke accenten rondom de cirkel en op het schildpadje. Inderdaad met de 3D tape meer diepte in je kaart, mooi hoor!
  Groetjes van Yvon

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel gaaf gedaan, Daniëlle!
  De kleuren zijn prachtig en dat schildpadje is te leuk!
  Topkaart!

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you for visiting our blog. Leaving a comment behind is very much appreciated. See you next time!

Fijn dat je ons blog hebt bekeken en een berichtje voor ons hebt achtergelaten. Dat geeft steeds weer een blij en goed gevoel. Tot ziens tot een volgende keer.

Designteam